Deze functies zijn er binnen het Vattenfall Solar Team!

Voor het volgende Vattenfall Solar Team zoeken wij enthousiastelingen voor de volgende functies (aantal plekken & indeling kan verschillen naar gelang de aanmeldingen):

 

 • Teamleider

  Als teamleider van het Vattenfall Solar Team ben je hét boegbeeld van het team voor externe partijen, onder wie onze sponsoren en de (inter)nationale media. Je probeert zowel het team als sponsoren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en zal geregeld teamleden aan externe experts verbinden. Binnen het team ben je een verbindende factor die ervoor waakt dat iedereen goed in zijn vel zit en optimaal kan presteren. Een sociaal karakter en veel inlevingsvermogen zullen je dus helpen om de rol van teamleider optimaal in te vullen! Iets voor jou?

   

 • Technisch manager

  Bij het racen van ’s werelds snelste zonnewagen komt veel kijken, en dus zullen er zo’n 5 mensen continu bezig zijn met het verder ontwikkelen van Nuna. Aan de technisch manager de taak om het kader van hun werk te scheppen: wanneer moeten de projecten eigenlijk af, wanneer is een onderdeel ‘goed genoeg’ en waar moet de prioriteit van het team liggen? Hoewel je zelf misschien niet eens direct bijdraagt aan het ontwikkelen van Nuna probeer je wel de omstandigheden te scheppen om een optimale auto aan te start te laten verschijnen. Een technisch manager beschikt doorgaans over een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel, een gestructureerde manier van werken en het vertrouwen om keuzes te maken. Herken je je daarin?

   

 • Marketing

  Bij de functie marketing ben jij de persoon die een deelname aan de Sasol Solar Challenge mogelijk maakt, zonder voldoende middelen is het verdedigen van de wereldtitel zonneracen onbegonnen werk. Het onderhouden van een wederzijds gewaardeerde samenwerking met onze vele partners is in de dynamische wereld van acquisitie een uitdaging, het benaderen van nieuwe potentiële partners is dat wellicht nog meer! Ook duik je diep de mediawereld in dankzij de uitgebreide connecties van het Vattenfall Solar Team. Op creatieve manieren wordt aandacht gegenereerd voor (activiteiten van) het Vattenfall Solar Team en haar partners, en die creatieve manieren komen van jouw hand! Ben jij degene die plezier haalt uit het schenken van aandacht aan anderen en die het leuk vindt om creatieve manieren te verzinnen om anderen in het zonnetje te zetten?

 • Mechanicus

  Als mechanicus van het Vattenfall Solar Team ben je verantwoordelijk voor het rijgedrag van Nuna op hoge snelheden. Omdat je je bezig houdt met het verbeteren van een al bestaande auto is er erg veel vrijheid, zo kan het zijn dat je zelfs aan de slag gaat met de aerodynamica of de structures van Nuna. Na de race van 2019 is het jouw taak om de auto nog sneller te maken. Er is veel ruimte voor eigen onderzoek naar potentiële nieuwe geheime wapens. Een overzichtelijke manier van werken en testen, een sterk analytisch vermogen en een wil om de handen uit de mouwen te steken zijn hierbij van grote waarde. Staat jouw naam op de volgende ophanging van Nuna?

   

 • Elektrisch Ontwerper

  Bij Nuna draait alles er om zo veel mogelijk energie binnen te halen en zo min mogelijk uit te geven. Als elektrisch ontwerper zijn dit dan ook je hoofddoelen, die je probeert te bereiken door het gebruik van de beste producten. Een brede interesse in en kennis van nieuwe producten in ontwikkeling zullen je helpen om Nuna elektrisch nog beter te maken. Na je oriënterende fase zal je het elektrisch systeem ook zelf opbouwen en testen op een testvoertuig om te zorgen dat je systeem de gewenste betrouwbaarheid en prestaties levert, hierbij zullen goede ‘trouble shooting skills’ van onschatbare waarde zijn.

   

 • Strategie & Software

  Wanneer Nuna startklaar staat heb jij als strateeg nog de meeste invloed op de uitkomst van de Sasol Solar Challenge. Na een jaar lang voorbereiding zal je hier tot het uiterste getest worden: hoe goed ken je je algoritmes, hoe ga je om met onverwachte gebeurtenissen en hoe kalm blijf je onder immense druk? Verder zal je je bezig houden met de boordcomputer van Nuna en alle datastromen van de auto. Affiniteit met programmeren, kennis van optimalisatie en een sterk redenerend vermogen zullen je helpen het beste uit jezelf en uit Nuna te halen tijdens de Sasol Solar Challenge. Durf jij die uitdaging aan?

   

 • Financieel manager

  Als deel van het Vattenfall Solar Team ben je de baas van onze stichting. Dit betekent dus ook de verantwoordelijkheid over de financiën. Als Financieel manager ben jij verantwoordelijk voor de boekhouding & voor de begroting van het project. Dit is een nevenfunctie, graag horen we het als je hier eventueel interesse voor zou hebben.

   

 • Logistiek

  Met alleen een auto van wereldklasse word je geen wereldkampioen, met de taak Logistiek zorg jij ervoor dat het team, de auto & alle spullen bij de start van de race in Zuid-Afrika verschijnen. Je zal het transport van de flightcase moeten regelen, wat geen gemakkelijke klus is door de hoeveelheid spullen die zijn vereist bij een zonnerace, waarvan een deel ook nog onder speciale restricties valt. Daarnaast regel jij een slaapplaats & werkplek voor de bijna 2 maanden die je als team in Zuid-Afrika zal doorbrengen. Dit is een nevenfunctie, graag horen we het als je hier eventueel interesse voor zou hebben.

   

 

Het team

Lees hier meer over de zestien studenten van de TU Delft die dit jaar het team vormen.

Lees meer

Contact

Voor vragen kunt u ons altijd contacten.

Lees meer
Meer nieuws
 • Bridgestone World Solar Challenge 2019

  Bridgestone World Solar Challenge 2019

  Op 13 oktober 2019 doet het Vattenfall Solar Team voor de tiende keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.