Menu

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Sasol Solar Challenge

Meer dan 4,500 KM dwars door het veranderlijke landschap van Zuid-Afrika.

Van 22 tot en met 29 september reed Nuna9S mee in de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid Afrika. Deelnemende auto’s mogen alleen gebruik maken van zonne-energie om de finish te bereiken. De race voert van Pretoria, in het noordoosten, naar Stellenbosch vlakbij Kaapstad aan de westkust. Op 29 september finishte het Vattenfall Solar Team als eerste in Stellenbosch. De volgende dag, op 30 september, reden alle deelnemers samen naar Kaapstad voor de officiële huldiging.

Deze acht dagen durende race, door de diverse landschappen van Zuid-Afrika, is de ultieme duurzame uitdaging. Na een jaar met nadruk op high-end innovatie, wordt strategie op de proef gesteld in deze race met een bijzonder doel: zoveel mogelijk kilometers afleggen. Deze kilometers kunnen verzameld worden door aan het eind van de dagetappe nog extra loops van 50 tot 150 kilometer af te leggen. Wie de meeste kilometers op zijn naam kan schrijven mag zichzelf kampioen zonneracen noemen!

De uitdagingen

Zowel het team als onze zonneauto worden in Zuid-Afrika flink op de proef worden gesteld. 8 Dagen lang betekent dit opstaan voor zonsopgang om Nuna in positie te krijgen om vervolgens de hele dag te racen en de avonden te vullen met klussen en het opzetten van je kamp. Ook brengen het klimaat en de omgeving diverse uitdagingen met zich mee. Door een combinatie van verschillende landschappen met onder andere steile hellingen zal onze zonneauto flink wat meer vermogen moeten kunnen leveren. Tot slot zal de strateeg tijdens de race veel lastige beslissingen moeten nemen: hoeveel loops ga je elke dag rijden en hoe anticipeer je op de microklimaten in Zuid-Afrika?

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

NunaX in vlammen na dramatische laatste racedag Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen