Menu

Partners

Suikerunie

Suiker Unie heeft als ambitie om de groenste, meest innovatieve en succesvolste suikerbietenverwerker van de wereld te zijn. Naast het ontwikkelen, produceren en verkopen van suiker en suikerspecialiteiten verwerken we alle onderdelen van de suikerbiet tot producten voor o.a. voeding, energie en biobased producten. Alle componenten benutten we, er is dus vrijwel geen afval. Suiker Unie is met een productie van ~30 miljoen kuub de grootste groen gas producent van Nederland. Met de aanleg van een zonneweide van 17 hectare zal onze specialiteitenfabriek in Puttershoek in de nabije volledig op zonne-energie draaien. Duurzaam ondernemen is verweven in onze strategie, zowel voor klanten, telers als medewerkers.

 

Suiker Unie is onderdeel van Royal Cosun, een coöperatie van ongeveer 9.000 suikerbietentelers. Samen met Aviko, Sensus, SVZ en Duynie vormen we een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen ontwikkelt, produceert en vermarkt.

Back to partners

NunaX - The legacy continues

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

Landingsbaan vegen voor tests met zonneauto Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen