Menu

Nieuws

Zuid-Afrikaanse storm treft Nuon Solar Team

24-09-2018

Kroonstad, 24 september - De Sasol Solar Challenge is voor het Nuon Solar Team erg turbulent begonnen. In de ochtend raakte coureur Pauline Overes (22) in een slip. Gelukkig kwam Overes met de schrik vrij en was ook zonnewagen Nuna9S in perfecte staat. Het studententeam uit Delft kwam binnen de gestelde tijd over de finish en had een succesvolle eerste etappe achter de rug. Nadat ‘s avonds het tentenkamp was op gezet, werd het team verrast door noodweer.

Bijschrift: Beelden voor de storm. Het gehele tenten kamp is met bagage weggewaaid in Kroonstad, Zuid-Afrika.

 

Teamlid Luka Jaksic (22): “Binnen enkele seconden werd de lucht donker en barstte het los; regen, hagel, onweer en hele harde wind. Onze tenten, slaapzakken en rugzakken waaiden weg. We vonden de meeste spullen weer terug in het veld en zelfs in bomen.”

Een teamlid van de crew van 38 man raakte onderkoeld. BHV’ers en diverse teamleden hebben hulp verleend en zo kwam het de student na enkele uren weer op temperatuur. “De veiligheid van ons team is te allen tijde onze eerste prioriteit. We zijn blij dat we de storm goed hebben doorstaan”, aldus teamleider Jelle van der Lugt (24). Het Nuon Solar Team zette alles op alles om hun zonnewagen in veiligheid te brengen en dat is gelukt. Meerdere andere deelnemende auto’s zijn beschadigd door de storm, daarvan kon één team op de tweede dag niet van start. Grote concurrent Tokai is wel aan dag twee van de zonnerace in Zuid-Afrika begonnen en zo gaat de strijd tussen de Japanners en het Nuon Solar Team weer verder.

Het team uit Delft heeft overnacht in een verblijf nabij het weggewaaide tentenkamp. In de ochtend is het Nuon Solar Team van start gegaan op de tweede dag van de achtdaagse zonnerace. Teamcoach Marc Lammers: “Gisteren is geweest, we focussen ons op vandaag en we gaan knallen.”

 

Sasol Solar Challenge Aftermovie

Sasol Solar Challenge

Winners 2018 Vier met ons mee

Nieuwe coureurs Vattenfall Solar Team racen op circuit Zandvoort tegen elkaar in zonne-auto

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika