Menu

Nieuws

Zonnerace heeft twee klassen: NunaX van Vattenfall Solar Team en Stella Era uit Eindhoven testen samen

24-09-2019

24 september 2019 – Voor het eerst testen de solar teams uit Delft en Eindhoven samen op één testbaan. Meestal houdt men de technieken van de zonneauto’s strikt geheim voor elkaar, maar tijdens de Bridgestone World Solar Challenge zijn zij géén directe concurrenten van elkaar: het Vattenfall Solar Team doet mee aan de Challenger klasse en het team uit Eindhoven aan de Cruiser klasse.

“Het is erg mooi om de verschillen te zien tussen de twee zonneauto’s.’’ vertelt Bruno Martens, Technical Manager van het Vattenfall Solar Team, vol bewondering. “Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de korte tijd die we nog hebben tot de race, testen we samen met Solar Team Eindhoven op het Hidden Valley Circuit in Darwin.” De werkplaats van het Vattenfall Solar Team is in een pand bij een lokale basisschool, de Eindhovense studenten zitten gehuisvest bij een lokaal bedrijf: van waaruit beide teams de puntjes op de i zetten met betrekking tot hun zonneauto’s, NunaX en Stella Era. De teams hebben nog 20 dagen tot de race.

Twee verschillende klassen

De twee Nederlandse solar teams zijn beide leidend in hun klasse. Het Vattenfall Solar Team is 7-voudig kampioen in de Challenger klasse en het team uit Eindhoven is 3-voudig kampioen in de Cruiser klasse. “Het verschil tussen de twee klassen ligt hem in het type zonneauto.” vertelt Max van der Waals, coureur van het Delftse team. “In de Challenger klasses rijden de formule-1 auto’s van het zonneracen, hier wordt écht gefocust op de energie efficiëntie. Lichtgewicht materiaal, perfecte aerodynamische luchtstromen en space-grade zonnecellen komen hierbij kijken”. In de Challenger klasse wint het team met de snelste tijden, maar in de Cruiser klasse wint het team met de meeste punten. Marije uit het Solar Team Eindhoven: “In de Cruiser klasse speelt energie efficiëntie en gebruiksgemak een even belangrijke rol. Voor iedere stap om de auto aantrekkerlijker te maken voor de consument krijgt men extra punten voor de race. We focussen ons naast de efficiëntie dus voor een groot deel op het gebruiksgemak van onze zonneauto.” 

Snelheid vs. comfort

De verschillen tussen NunaX uit Delft en Stella Era in Eindhoven liggen in het gewicht, grootte, vorm, interieur, aantal personen, snelheid, grootte accu en type zonnecellen. “NunaX is zó klein dat er nog nét een coureur in past. Dit is voordelig voor haar gewicht en luchtweerstand. Het doel is om zo efficiënt mogelijk met onze energie om te gaan, comfort komt dus op een tweede plaats te staan.” zegt Delftse coureur Max. Eindhoven’s doel is juist om meerdere personen te kunnen vervoeren op een comfortabele manier. Marije van Solar Team Eindhoven: “Dit jaar maken we plaats voor 4 personen in Stella Era. Ook krijgen we punten voor het comfort in het interieur en exterieur. In het team hebben we dan ook speciale functies die zich hierop focussen.”

Deze verschillen hebben relatie met de reglementen in de verschillende klasses, maar komen op een aantal vlakken overeen: De reglementen van de Bridgestone World Solar Challenge stellen limieten bij beide raceklassen; vooral in het gewicht van de accu en oppervlakte zonnecellen. De limieten liggen in Cruiser klasse hoger dan die in de Challenger. “Dit is natuurlijk ook nodig, gezien de Cruiser zonneauto’s groter zijn.” aldus Marije.

Nederlandse innovatie aan top

Om efficiënter met energie om te gaan tijdens de race, weet het Vattenfall Solar Team dit jaar heel slim gebruik te maken van de wind. Max: “We hebben de aerodynamica van NunaX zó ontworpen, dat we Australische wind vanuit bepaalde hoeken in ons voordeel kunnen gebruiken. Onze zonneauto rijdt dus niet alleen op zonneneergie, maar zeilt ook deels op de wind.”

De focus van het team uit Eindhoven ligt op het comfort van de gebruiker.  Marije: “Dit doen we onder andere door autonome functies en het delen van energie. We zetten in op de toekomst van zonneauto’s in ons dagelijks leven.”

De race

Op 13 oktober zullen de deelnemende teams van de Bridgestone World Solar Challenge starten aan de meerdaagse race van 3000km dwars door de outback van Australië. In totaal nemen 48 teams uit 23 verschillende landen deel aan de race. Dit zijn 29 teams in de Challenger klasse en 19 in de Cruiser klasse. Het doel van de race is om de limieten in de techniek te verbreden en het gebruik van duurzame energie te promoten. 

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

NunaX in vlammen na dramatische laatste racedag Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen