Menu

Nieuws

Vattenfall Solar Team neemt maatregelen voor COVID-19

19-03-2020

De hele wereld is in de ban van COVID-19, het corona virus. De laatste tijd voelt ook het Vattenfall Solar Team de impact van het virus. "Wij staan nu voor uitdagende tijden", zegt technisch manager Timon Rowntree, "maar het belangrijkste blijft toch de gezondheid en het welzijn van het team én de samenleving."

Het Vattenfall Solar Team volgt direct de richtlijnen van het RIVM en de TU Delft. Dit houdt ook in dat een groot deel van het team nu vanuit thuis werkt. "Dit is vanzelfsprekend verre van ideaal bij het bouwen van een zonneauto. Nuna zelf, onderdelen en gereedschap kunnen we immers niet meenemen naar huis, en het is dan ook onmogelijk om het hele team vanuit huis te laten werken. "

Enkel de teamleden die momenteel bezig zijn met de productie van essentiële onderdelen van Nuna zijn nog aanwezig op de werkplaats. Dit zijn niet meer dan twee teamleden tegelijkertijd. Vanzelfsprekend zullen deze teamleden wel thuisblijven mochten zij ziekteverschijnselen gaan vertonen.

Het team blijft de ontwikkelingen omtrent het corona virus met de voet volgen. Zolang deelname voor het team mogelijk en haalbaar blijft, zal het team met man en macht blijven werken om Nuna Phoenix naar de start te brengen.

Komende zomer staat voor het eerst de American Solar Challenge op de planning, waar ze het opgaan nemen tegen grote namen als MIT, Stanford en Calafornia Berkeley. Een enorme uitdaging, al helemaal na het afbranden van NunaX afgelopen jaar. "Wij hebben een heel ambitieus doel dit jaar en zijn onderweg veel hindernissen tegengekomen. Des te meer zou het een fantastische prestatie zijn als we aan de start verschijnen!" 

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

The legacy continues

Nieuw team, nieuwe race #ASC2020

Vattenfall Solar Team niet naar Amerika, corona voorkomt racedeelname

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de tien deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen