Menu
Vattenfall Solar Team breekt wereldrecord: 924 kilometer in twaalf uur

09-08-2020

Het Vattenfall Solar Team heeft op 8 augustus 2020 het wereldduurrecord zonneracen verbeterd. De studenten uit Delft wisten binnen twaalf uur een afstand van meer dan 924 kilometer af te leggen. Dat is 42 kilometer meer dan het record uit juni 2017.

De zonneauto Nuna Phoenix reed in totaal 328 rondjes op het RDW-terrein in Lelystad. Om 7.00 uur begon de wereldrecordpoging.

Omdat het in de cabine 50 graden kan worden, nam elke drie uur een nieuwe coureur plaats. Vanwege de hitte van zaterdag werden de zonnepanelen tijdens de wissels door de andere teamleden lichtjes gekoeld door ze met water te besproeien.

"Een nieuw wereldduurrecord terwijl we een paar weken geleden nog niet wisten of de auto ooit nog zou racen", zegt teamcaptain Niek Hogenboom. "We hebben we dit maar mooi geflikt. Ik ben trots op ons team."

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

Thuis racen: aanval wereldduurrecord

8 augustus, 12 uur, 882 kilometer

Vattenfall Solar Team breekt wereldrecord: 924 kilometer in twaalf uur

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de tien deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen