Menu

Nieuws

Vrouwen staan hun mannetje in Vattenfall Solar Team - 23 juni, International Women in Engineering Day

Op zondag 23 juni 2019 is het weer International Women in Engineering Day (INWED). INWED is een jaarlijks, internationaal evenement dat wordt georganiseerd door de britse Women's Engineering Society (WES) om de prestaties van vrouwen in de techniek te vieren en jonge generaties te inspireren. En daarmee natuurlijk een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan vrouwen die werkzaam zijn in een technisch beroep - in Nederland is nog steeds maar 13% van de mensen werkzaam in techniek een vrouw.

 

Het thema van de INWED dit jaar is #transformthefuture. Mocht je graag iets willen met  deze dag, hebben wij binnen het Vattenfall Solar Team nog wel een aantal inspirerende kandidaten om te interviewen. Onze collega's zijn met hun werk voor het team namelijk elke dag bezig zijn met het veranderen van de toekomst, door onderzoek te doen naar hoe we ons kunnen voortbewegen zonder fossiele brandstoffen. We stellen ze graag kort aan je voor.

Maxime Croft - Structural Engineer en coureur

Maxime is de structuur binnen de discipline Structures én een van de drie coureurs van het Vattenfall Solar Team. Met veel zorg ontwerpt ze de koolstofvezelbody van NunaX. Maxime komt uit Heemstede, ze is altijd aan het lachen en gebruikt haar werktuigbouwkundige kennis om NunaX sterk genoeg te maken!

 

Maxime zegt over de INWED: 'Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor vrouwen in de techniek. Op deze manier blijven we jonge meiden inspireren om zelf ook de techniek in te gaan. Al tijdens de studie kun je meewerken aan fantastische projecten en daar enorm veel van leren. Tijdens het WK zonneracen in Australië ben ik een van de coureurs. Om te racen in de NunaX, een auto die we helemaal zelf hebben gebouwd, dat is toch super!”

 

Maud Diepeveen - Teamleider

Maud is de teamleider van het Vattenfall Solar Team en dat past goed bij haar hoge energieniveau en motivatie. Het beheer van 16 studenten met verschillende achtergronden vereist empathie en leiderschap. Maud komt uit Zwolle en studeert Nanobiologie in Delft.

 

Elke Salzmann - Electrical engineer

Voor het bachelor eindproject van haar studie Elektrotechniek deed Elke al onderzoek naar Nuna. Zo kwam ze erachter dat ze zich graag wilde aansluiten bij het Vattenfall Solar Team. Het is haar verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er zo zuinig mogelijk wordt omgegaan met de binnenkomende energie vanuit het zonnepaneel. Door haar streven naar perfectie, is deze rol perfect weggelegd voor deze student uit Abcoude.

Sasol Solar Challenge Aftermovie

Sasol Solar Challenge

Winners 2018 Vier met ons mee

Nieuwste zonneauto Vattenfall Solar Team ‘zeilt’ op Australische wind

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika