Menu

Nieuws

Blog: Getting ready for Australia!

Vandaag hebben we als team de laatste testdag op Nederlandse bodem en sluiten we daarmee ons gehele testtraject in Nederland af. Gelukkig gaan we over een paar weken in Australië weer volle bak verder met testen om zeker te weten dat NunaX klaar is voor de race.
Maar waar zijn wij de afgelopen weken mee bezig? Dat is natuurlijk iets wat we graag met jullie willen delen. In deze blog’s nemen we jullie willen mee in onze komende anderhalve maand naar de Bridgestone World Solar Challenge. Dit is het wereldkampioenschap waar we als team al meer dan een jaar naar toe hebben gewerkt.

Foto gemaakt door : Jorrit Lousberg

Afgelopen zomer, het seizoen dat natuurlijk het hoogtepunt is voor zonneracers, is NunaX omgetoverd tot een echte zonnebolide. 
Het paneel is erop gezet, de ophanging is uitvoerig getest en onze innovaties zijn gevalideerd. Gezien de drukke planning die we als team hebben om binnen iets meer dan een jaar 's werelds beste zonneauto te ontwerpen, te bouwen, te testen en uiteindelijk mee te racen, zijn we altijd zeer gefocust om op schema te blijven. Tot nu toe is dit meer dan gelukt en kunnen we volgende week Nuna met een goed gevoel gedag zeggen, voordat we haar weer zien in Australië.


Het inpakken van de flightcase voor Australië is de grootste bezigheid van de afgelopen dagen. Gezien we niks mogen vergeten en zeker NunaX niet, hebben we het inpakken goed voorbereid. We hebben een lijst van 1000 items die in de flightcase gepakt moeten worden. Dit gaat van schroevendraaiers tot tenten en beeldschermen tot reserveonderdelen. De belangrijkste van deze items blijft toch wel die van 135 kg en welke op 4 wielen staat, onze zonneauto NunaX. Gezien we vandaag nog een testdag aan het draaien zijn zullen we deze maandag pas in de kist zetten, dus hou onze kanalen in de gaten voor foto’s
Bij het inpakken van onze gehele race-uitrusting moeten we trouwens rekening houden we met twee belangrijke punten. We moeten ervoor zorgen dat het zwaartepunt van de kist in het midden zit. Dit houdt in dat we alles wegen voordat het de kist in gaat en rekening houden met de locatie van het voorwerp. Als tweede moet alles uiterst schoon zijn, gezien de Australische douane hier zeer streng op is. Dit betekent dat we alles schoonmaken en zelfs de steentjes tussen onze banden weg halen.
Wij gaan weer vol enthousiasme verder met inpakken op deze zonnige dag. Zetten ons vol in om alle testen en afwerkingen in Australië uit te voeren om de achtste wereldtitel binnen te kunnen slepen (#itspossible).

NunaX - The legacy continues

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

Landingsbaan vegen voor tests met zonneauto Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen