Menu

Nieuws

Blog: Australia here we are!

Zaterdag 31 augustus - We zijn aangekomen in Australië! Na een zeer lange vlucht van 24 uur heeft een deel van het team Sydney genomen als eindbestemming, de rest van het team is door gevlogen naar Adelaide om daar te beginnen aan het verkennen van de 3000 meter lange track, waar straks de Bridgestone World Solar Challange zal plaatsvinden.

Begin deze week was het dan zo ver, onze laatste item van de flightcase kon ingepakt worden. Afgelopen weekend hebben we daarom bijna onze hele werkplaats geordend en in kisten gedaan. Alle andere items waren op een speciale manier ingepakt, zodat er precies genoeg ruimte voor onze zonneauto NunaX over bleef. Toegekeken door onze familie en vrienden, hebben we NunaX in de flightcase gezet. Nadat de twee grote oranje deuren dicht sloegen was voor velen van ons hun taak in Nederland afgerond. De oranje kist is nu opweg naar Australië, Sydney. Vervolgens zal de kist binnenlands de eindstop in Darwin bereiken.

Naast hun taken voor hun functie Electrical Engineer en Software Engineer, zijn Elke en Pieter verantwoordelijk voor de logistieke planning. Ze hebben dinsdag met veel spanning gezien hoe de loodzware flightcase een twee meter van de grond werd getild door een heftruck en op transport gezet werd. Het is een ontzettend spannend moment. Alles moet goed gaan. Het mag niet gebeuren dat de kist met NunaX erin naar beneden valt. Gelukkig kunnen we dit hoofdstuk afsluiten met het feit dat de kist veilig in de vrachtwagen is gezet en op zijn weg gaat naar Schiphol.

Afgelopen woensdag zijn wij  onze NunaX achterna gevlogen. 's Ochtends vroeg liep er een oranje leger van teamleden, vrienden en familie Schiphol binnen om daar afscheid te nemen voordat we naar de andere kant van de wereld vertrokken. 

De ene helft van het team vertrok naar Sydney, om de flightcase daar op te wachten. De andere helft vloog naar Adelaide om daar te beginnen aan de voorbereidingen voor de trip up. Tijdens de trip up worden alle bijzonderheden op de route geregistreerd. Deze informatie zullen onze strategen tijdens de race gebruiken bij het bepalen van de strategie. Dit zijn bijvoorbeeld alle gaten in de weg, de snelheidslimieten en locaties van controlstops.

Het team in Sydney zal wachten op de flightcase, die halverwege volgende week wordt verwacht. In het geval dat de douane het vraagt, staan we paraat om deze overvolle kist geheel uit te pakken. Dit moet zorgvuldig gebeuren gezien er vele breekbare goederen in de flightcase zitten. 

Naast de start van de trip-up, zal komende week het eerste deel van het team in Darwin aankomen. Daar bereiden ze de werkplaats bij de Nightcliff Primary School voor de aankomst van NunaX. De Nightcliff Primary School is een basisschool waar het team sinds 2001 al verblijft ter voorbereiding op de race. We kijken er naar uit om aan de slag te gaan in Darwin en ons verder voor te bereiden op de Bridgestone World Solar Challenge 2019, die op 13 oktober van start zal gaan.

Live stream Vattenfall Solar Team

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

NunaX in vlammen na dramatische laatste racedag Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen