Menu

Nieuws

Alumni Vattenfall Solar Team werken mee aan de Lightyear one

25-06-2019

Vandaag presenteerde Lightyear het veelbelovende prototype One in Theater Hangaar. Het model is het eerste prototype van een vijfdeurs gezinsauto die rijdt op zonne energie. Lightyear presenteerde een bijbehorende actiradius van zo’n 725 kilometer. Dit geldt bij normaal rijden in bewolkt weer.

Alumni van het Vattenfall Solar Team, Annemiek Koers en Jorden Steenbeek, werken mee aan de ontwikkeling voor de nieuwe zonneauto van Lightyear. Annemiek heeft in 2013 de aerodynamica van Nuna7 ontworpen en was tevens coureur in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië dat jaar. Jorden heeft dezelfde functie binnen het Vattenfall Solar Team bekleed tijdens de ontwikkeling van Nuna8 in 2015.

Lightyear is opgericht door alumni van Solar Team Eindhoven. Alumni van verschillende solar teams uit Nederland zijn inmiddels werkzaam bij het bedrijf dat vandaag hun eerste prototype presenteerde. Tijdens een jaar bij het solar team doen de studenten veel ervaring op die van pas komen bij latere werkzaamheden in de ontwikkeling van duurzame techniek.  

Foto: Links Annemiek Koers en rechts Jorden Steenbeek

Sasol Solar Challenge Aftermovie

Sasol Solar Challenge

Winners 2018 Vier met ons mee

Nieuwste zonneauto Vattenfall Solar Team ‘zeilt’ op Australische wind

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika