Menu

Nieuws

Nieuws
Filter op jaar:

Zonneauto NunaX onderweg naar Australie

Zonneauto NunaX onderweg naar Australië

26-09-2017

26 augustus 2019 – Nuna X, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team is vandaag ingepakt in de transportkist en gaat op weg naar Australië. Hier zal het Delftse zonneraceteam de wereldtitel zonneracen proberen te verdedigen. De 16 leden van het ...

Lees meer
Blog: Getting ready for Australia!

Blog: Getting ready for Australia!

Vandaag hebben we als team de laatste testdag op Nederlandse bodem en sluiten we daarmee ons gehele testtraject in Nederland af. Gelukkig gaan we over een paar weken in Australië weer volle bak verder met testen om zeker te weten dat NunaX klaar is voo...

Lees meer
Coureurs Vattenfall Solar Team trainen bochten op circuit en in race simulator

Coureurs Vattenfall Solar Team trainen bochten op circuit en in race simulator

De coureurs, Max, Maxime en Tom van het Vattenfall Solar Team bereiden zich in alle ernst voor op de zonnerace in Australië. Dit doen ze zowel in het echt op circuit Zandvoort als in een heuse race simulator. Met de racetraining die ze in Zandvoort...

Lees meer
Nieuwste zonneauto Vattenfall Solar Team ‘zeilt’ op Australische wind

Nieuwste zonneauto Vattenfall Solar Team ‘zeilt’ op Australische wind

16-07-2019

Studenten gaan met innovatieve NunaX voor achtste wereldtitel Vandaag wordt in de Amsterdome in Amsterdam de nieuwste zonneracewagen van het Vattenfall Solar Team gepresenteerd: NunaX. De tiende auto van Delftse makelij is niet alleen lichter en effici...

Lees meer
Batterij

Batterij van Delftse, Eindhovense en Twentse zonneraceteam onderweg naar Australië

Het eerste onderdeel van de drie zonneraceteams uit Nederland gaat komende zondag, 7 juli, al op weg richting Australië voor de race in oktober. Hiermee proberen het Vattenfall Solar Team en het Eindhoven Solar Team de tegenslag van twee jaar geleden t...

Lees meer

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

The legacy continues

Nieuw team, nieuwe race #ASC2020

Vattenfall Solar Team herrijst uit de as

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de tien deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen