Menu

Nieuws

Nieuws
Filter op jaar:

Tv-serie Speed of Light volgt Vattenfall Solar Team achter de schermen

Tv-serie Speed of Light volgt Vattenfall Solar Team achter de schermen

23-09-2019

De vijfdelige serie ‘Speed of Light’ van Veronica TV volgt het Vattenfall Solar Team op weg naar de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het team, zestien studenten van de TU Delft, doet er alles aan om met hun zelfgebouwde zonne...

Lees meer
Blog: On the road again!

Blog: On the road again!

21-09-2019

21 september 2019 – Het was een race tegen de klok om NunaX rijklaar te maken voor de testdagen in de tweede helft van de week; Het wordt hard werken om de protocollen in het team te perfectioneren; De kinderen op de Nightcliff Primary School ontwerpe...

Lees meer
Landingsbaan vegen voor tests met zonneauto Vattenfall Solar Team

Landingsbaan vegen voor tests met zonneauto Vattenfall Solar Team

18-09-2019

NunaX van het Vattenfall Solar Team rijdt eerste kilometers op Australische grond 18 September 2019 – Het Vattenfall Solar Team heeft na haar aankomst in Austalië, vandaag haar eerste meters afgelegd op Australische bodem. Hiervoor moest eerst...

Lees meer
Blog: Delft, we have a touchdown!

Blog: Delft, we have a touchdown!

14-09-2019

14 September 2019 - Afgelopen week werden we als team herenigd na ons Sydney en trip-up avontuur, arriveerde de grote oranje flightcase op de Nightcliff Primairy School en mochten we dan eindelijk verder werken aan NunaX. Naast het verzamelen van inform...

Lees meer
Blog: NunaX komt eraan

Blog: NunaX komt eraan

07-09-2019

7 September 2019 - De kop is eraf, onze kist heeft de Australische bodem aangeraakt en is nu op nog maar 2000km verwijderd van Darwin. Komende maandag verwachten we dat de kist door een plaatselijk hijskraan verhuurder eraf getild zal worden bij onze werkpl...

Lees meer

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

Thuis racen: aanval wereldduurrecord

8 augustus, 12 uur, 882 kilometer

Vattenfall Solar Team niet naar Amerika, corona voorkomt racedeelname

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de tien deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen