Menu

Nieuws

Nieuws

Blog: NunaX komt eraan

Blog: NunaX komt eraan

07-09-2019

7 September 2019 - De kop is eraf, onze kist heeft de Australische bodem aangeraakt en is nu op nog maar 2000km verwijderd van Darwin. Komende maandag verwachten we dat de kist door een plaatselijk hijskraan verhuurder eraf getild zal worden bij onze werkpl...

Lees meer
Bruin gemarmerde stinkwants bedreigde Vattenfall Solar Team

Bruin gemarmerde stinkwants bedreigde Vattenfall Solar Team

05-09-2019

Zonneauto Vattenfall Solar Team vast bij Australische douane De vliegkist van het Vattenfall Solar Team waar de zonneauto mee naar Australië is vervoerd, werd vast gehouden bij de douane van Australië. De Australische douane wilde de gehel...

Lees meer
Blog: Australia here we are!

Blog: Australia here we are!

Zaterdag 31 augustus - We zijn aangekomen in Australië! Na een zeer lange vlucht van 24 uur heeft een deel van het team Sydney genomen als eindbestemming, de rest van het team is door gevlogen naar Adelaide om daar te beginnen aan het verkennen van de ...

Lees meer
Zonneauto NunaX onderweg naar Australie

Zonneauto NunaX onderweg naar Australiƫ

26-09-2017

26 augustus 2019 – Nuna X, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team is vandaag ingepakt in de transportkist en gaat op weg naar Australië. Hier zal het Delftse zonneraceteam de wereldtitel zonneracen proberen te verdedigen. De 16 leden van het ...

Lees meer
Blog: Getting ready for Australia!

Blog: Getting ready for Australia!

Vandaag hebben we als team de laatste testdag op Nederlandse bodem en sluiten we daarmee ons gehele testtraject in Nederland af. Gelukkig gaan we over een paar weken in Australië weer volle bak verder met testen om zeker te weten dat NunaX klaar is voo...

Lees meer

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

NunaX in vlammen na dramatische laatste racedag Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen