Menu

Nieuws

Nieuws

Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika

Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika

29-09-2018

Winst ondanks tegenslagen   Stellenbosch, 29 september - Het Nuon Solar Team heeft de race voor zonneauto’s in Zuid-Afrika gewonnen. Na slopende laatste dagen, waarbij technische en menselijke tegenslagen zich opstapelden en zonneauto ...

Lees meer
Ziekte speelt Nuon Solar Team parten in Zuid-Afrika

Ziekte speelt Nuon Solar Team parten in Zuid-Afrika

28-07-2018

Koploperspositie ontnomen na vergissing als gevolg van voedselvergiftiging   Swellendam, 28 september 2018 - Na een spectaculaire inhaalslag donderdag op naaste concurrent Tokai, heeft het Nuon Solar Team een zware klap te verduren gekregen. Dond...

Lees meer
Nuon Solar Team begint inhaalslag in Zuid-Afrikaanse bergen

Nuon Solar Team begint inhaalslag in Zuid-Afrikaanse bergen

27-09-2019

Nederlands team wil met nieuwste innovatie koploper uit Japan inhalen in laatste drie racedagen Port Elizabeth, 27 september – Het Nuon Solar Team is begonnen aan een inhaalslag om koploper Tokai uit Japan in te halen. Vanaf vandaag, de zesde ...

Lees meer
Zuid-Afrikaanse storm treft Nuon Solar Team

Zuid-Afrikaanse storm treft Nuon Solar Team

24-09-2018

Kroonstad, 24 september - De Sasol Solar Challenge is voor het Nuon Solar Team erg turbulent begonnen. In de ochtend raakte coureur Pauline Overes (22) in een slip. Gelukkig kwam Overes met de schrik vrij en was ook zonnewagen Nuna9S in perfecte staat....

Lees meer
Coureur Pauline met schrik vrij op eerste racedag Zuid-Afrika

Coureur Pauline met schrik vrij op eerste racedag Zuid-Afrika

22-09-2018

Coureur Pauline met schrik vrij op eerste racedag Zuid-Afrika Geplaatst op 22-09-2018 Kroonstad, 22 september 2018 - Nuna9S, de zonnewagen van het Nuon Solar Team heeft zaterdag met succes de eerste etappe afgelegd van de Sasol Solar Challenge in...

Lees meer

NunaX - The legacy continues

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

Landingsbaan vegen voor tests met zonneauto Vattenfall Solar Team

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen