Menu

Nieuws

Nieuws

Vattenfall Solar Team start met de productie van hun tiende zonneauto

Vattenfall Solar Team start met de productie van hun tiende zonneauto

18-03-2019

Op 18 maart is het Vattenfall Solar Team in Zwolle begonnen met de bouw van hun nieuwste zonneauto: NunaX. Met deze zonneauto probeert de regerend wereldkampioen zonneracen een nieuwe overwinning tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië...

Lees meer
Zonneracers TU Delft verder als Vattenfall Solar Team

Zonneracers TU Delft verder als Vattenfall Solar Team

22-01-2019

Tiende zonnewagen ‘NunaX’ symbool voor fossielvrije toekomst   Het zonneraceteam van de TU Delft gaat verder onder een nieuwe naam: het Vattenfall Solar Team. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het nieuwe team, ...

Lees meer
Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika

Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika

29-09-2018

Winst ondanks tegenslagen   Stellenbosch, 29 september - Het Nuon Solar Team heeft de race voor zonneauto’s in Zuid-Afrika gewonnen. Na slopende laatste dagen, waarbij technische en menselijke tegenslagen zich opstapelden en zonneauto ...

Lees meer
Ziekte speelt Nuon Solar Team parten in Zuid-Afrika

Ziekte speelt Nuon Solar Team parten in Zuid-Afrika

28-07-2018

Koploperspositie ontnomen na vergissing als gevolg van voedselvergiftiging   Swellendam, 28 september 2018 - Na een spectaculaire inhaalslag donderdag op naaste concurrent Tokai, heeft het Nuon Solar Team een zware klap te verduren gekregen. Dond...

Lees meer
Nuon Solar Team begint inhaalslag in Zuid-Afrikaanse bergen

Nuon Solar Team begint inhaalslag in Zuid-Afrikaanse bergen

27-09-2019

Nederlands team wil met nieuwste innovatie koploper uit Japan inhalen in laatste drie racedagen Port Elizabeth, 27 september – Het Nuon Solar Team is begonnen aan een inhaalslag om koploper Tokai uit Japan in te halen. Vanaf vandaag, de zesde ...

Lees meer

Sasol Solar Challenge Aftermovie

Sasol Solar Challenge

Winners 2018 Vier met ons mee

Nieuwste zonneauto Vattenfall Solar Team ‘zeilt’ op Australische wind

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika