Menu

Nieuws

Nieuws
Filter op jaar:

Vattenfall Solar Team pakt koppositie Bridgestone World Solar Challenge na dramatisch verlopen vierde racedag

Vattenfall Solar Team pakt koppositie Bridgestone World Solar Challenge na dramatisch verlopen vierde racedag

16-10-2019

Port Augusta, Australië - Snoeiharde wind is de bepalende factor geweest tijdens de vierde racedag. Even na de start raakte koploper Solar Team Twente van de weg en moest de koppositie afstaan aan het Vattenfall Solar Team. De coureur van Twente bleef ...

Lees meer
Vattenfall Solar Team rijdt op spectaculaire wijze gat dicht met koploper tijdens Bridgestone World Solar Challenge

Vattenfall Solar Team rijdt op spectaculaire wijze gat dicht met koploper tijdens Bridgestone World Solar Challenge

15-10-2019

AUSTRALIE. Het Vattenfall Solar Team heeft op de derde dag van het WK zonneracen in Australië vol de aanval ingezet op koploper Solar Team Twente. Gisteren was het gat tussen de koploper en het Vattenfall Solar Team nog 21 minuten, maar dit is teruggeb...

Lees meer
Strijd om koppositie barst los bij Bridgestone World Solar Challenge

Strijd om koppositie barst los bij Bridgestone World Solar Challenge

14-10-2019

Australië - Het Vattenfall Solar Team ligt nog steeds tweede in de strijd om de wereldtitel Bridgestone World Solar Challenge. Reden de Delftse studenten gisteren knap van de achtste positie naar de tweede plek, nu zetten ze alles op alles om de koppos...

Lees meer
Vattenfall Solar Team stoomt op naar tweede positie

Vattenfall Solar Team stoomt op naar tweede positie

13-10-2019

Dunmarra, Australia - Het Vattenfall Solar Team pakt de tweede positie op een zinderend hete, eerste racedag van de Bridgestone World Solar Challenge. Gisteren nog reed het team de kwalificatie en eindigde het op de achtste plaats. Teamcaptain Maud Diepevee...

Lees meer
Vattenfall Solar Team legt met kwalificatie solide basis voor wedstrijdzege

Vattenfall Solar Team legt met kwalificatie solide basis voor wedstrijdzege

12-10-2019

Darwin, Australië - Het Vattenfall Solar Team begint morgen aan de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap zonneracen in Australië. Tijdens de kwalificatie behaalde NunaX de achtste plek op het circuit van Hidden Valley op Darwi...

Lees meer

Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2019

Thuis racen: aanval wereldduurrecord

8 augustus, 12 uur, 882 kilometer

Vattenfall Solar Team niet naar Amerika, corona voorkomt racedeelname

Lees meer

De Zonneauto's

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de tien deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Ontdek de legacy

Vattenfall Solar Team

Zeven keer wereldkampioen