Menu

Race

De Race

Wereldwijd participeren

Als Vattenfall Solar Team doet het team in oktober dit jaar voor de tiende keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Deze 3.000 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide wordt volledig op de kracht van de zon verreden en werd al zeven keer eerder door de studenten uit Delft gewonnen. De regels waaraan de deelnemende zonnewagens moeten voldoen worden elk jaar strenger en de concurrentie wordt sterker. Het Vattenfall Solar Team zal dit jaar dus alles op alles moeten zetten bij het doorontwikkelen van de auto om de tegenstanders voor te blijven.

Het participeren in deze zonneraces doet het Vattenfall Solar Team met een reden. De combinatie van techniek, duurzame energie en spanning van deze races geeft de visie van het Vattenfall Solar Team perfect weer: we pushen de limiet van de techniek om te inspireren tot een duurzame toekomst waarin energie op de meest efficiënte manier gebruikt wordt. Het Vattenfall Solar Team is met tien wereldtitels het meest succesvolle zonnerace team ter wereld!

De challenges

Australië

 

Zuid-Afrika

Live stream Vattenfall Solar Team

The legacy continues

13 oktober 2019 start de race #itspossible

NunaX up in flames on last race day Vattenfall Solar Team

Read more

The Solarcars

Het Vattenfall Solar Team doet sinds 2001 met haar zonneauto's mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft van de 9 deelnames in Australië zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. Ook in Zuid-Afrika doet het Delftse team het goed, van de drie deelnames daar heeft het team er drie weten te winnen. Zie hier met welke auto's het team dat heeft gedaan.

Discover the legacy

Vattenfall Solar Team

Seven times world champion